Bu trenlerden 451’i Avrupa yönüne, 394’ü ise Asya yönüne geçiş yaparak çoğu ihracatla ilgili net 370 bin ton yük ulaştırdı.
Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’na bağlı TCDD Taşımacılık’tan alınan bilgiye göre, Asya ile Avrupa kıtaları arasında kesintisiz demir yolu ulaşımı sağlayan Marmaray Boğaz Tüp Geçişi, gündüz saatlerinde Gebze-Halkalı arasında kent içi toplu ulaşıma ve yüksek hızlı trenlerle şehirlerarası yolcu, gece saatlerinde ise yurt içi, yurt dışı ve transit yük taşımacılığına hizmet veriyor.
Bakü-Tiflis-Kars Demir Yolu Hattı ve Orta Koridor’dan gelip Avrupa’ya devam eden uluslararası trenler ve Trakya Bölgesi’nden Ortadoğu’ya gönderilen ihracat trenlerinin tamamı yolcu taşımacılığının yapılmadığı 00.00 ila 05.00 saatlerinde Marmaray Boğaz Tüp Geçişi’nden kıtalar arasında kesintisiz geçiş yapıyor.
Uluslararası trenlerin yanı sıra Anadolu’nun farklı birçok noktasından gelen yük trenleri de Marmaray Hattı’nı kullanarak İstanbul ve Trakya’daki fabrika ve sanayi bölgelerine ulaşıyor. Ayrıca yükler, Kapıkule’den demir yoluyla Avrupa ülkelerine ve Tekirdağ Asya Port Limanı üzerinden deniz yoluyla başka ülkelere ulaştırılıyor. Tersi yönde Avrupa’dan gelen ithalat yükleri de Marmaray’dan geçerek Anadolu’ya taşınıyor.